Mala, a velika izdavačka kuća Mali slon

"Pokušavamo djeci pokazati čari pisanog teksta na prirodan način, temeljen na spoznaji i emocijama. I kako drugačije to postići nego da djeca sama završe u pustolovnim pričama?"

"Mi smo jedan običan bračni par, Ivana i Zoran, iz Zagreba, koji sa svoje troje djece oduvijek uživa u slikovnicama i knjigama. Nezamislive su nam večeri bez čitanja, bez novih avantura, bez mašte. I tako smo upoznali češku izdavačku kuću Modry slon, koja sa svojim personaliziranim slikovnicama i knjigama već više od dva desetljeća uveseljava mališane i izvan svojih granica. I odlučili da ih i djeca iz Hrvatske moraju upoznati! Želimo od djece napraviti heroje! Želimo da putuju svijetom, spašavaju prijatelje, sprijatelje sa životinjama... Sve to kako bi im probudili ljubav prema knjigama i otvorili svijet mašte.

Naša misija

Naša misija je motivirati mlade čitatelje da samostalno čitaju i pokazati im čari pisane riječi na prirodan i nenametljiv način, koji se temelji na djetetovom vlastitom znanju i emocionalnom iskustvu. Personalizirane knjige su izvrstan edukativni alat. ”

Misija izdavačke kuće Modry Slon je motivirati mlade čitatelje da samostalno čitaju i pokazati im čari pisane riječi na prirodan i nenametljiv način, koji se temelji na djetetovom vlastitom znanju i emocionalnom iskustvu. Personalizirane knjige su izvrstan edukativni alat.

Priča o našim knjigama

Naša izdavačka kuća surađuje s vrhunskim autorima i ilustratorima ne samo iz Češke, već i iz drugih zemalja. Od početka, objavili smo više od 80 izvornih knjiga napisanih samo za nas. Svake godine mijenjamo i proširujemo ponudu personaliziranih knjiga kako bismo djeci omogućili doživjeti uvijek nove avanture. Kako je naša ponuda namijenjena djeci svih dobi, svake godine mogu zaroniti u nove priče koje odražavaju suvremene teme i izazove s kojima se trenutno susreću.

Ne zaboravljamo ni one najmlađe - u našoj ponudi pronaći ćete i personalizirane preklapalice koje su po prvi puta dostupne u Hrvatskoj.

Djeca čitaju naše priče u Hrvatskoj i u inozemstvu. Naše knjige čitaju djeca u Slovačkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Francuskoj, Engleskoj, Njemačkoj, Austriji, Rumunjskoj, Litvi i Bosni i Hercegovini. Želimo povezati djecu iz različitih dijelova svijeta unutar jedne zajedničke bajke iz mašte. Za nas je najveća nagrada vidjeti kako naše knjige donose osmijehe na dječja lica.

Zbog toga će nam biti jako drago ako podijelite svoja mišljenja, emocije ili nam pošaljete sliku. Radost u dječjim očima najljepša je nagrada i motivira nas da nastavimo raditi.